Bence Judit

Munkámban elsősorban az állandóság és a változás ambivalenciája érdekel: hogyan tud egy szervezet, egy csoport vagy egy egyén megújulni és fejlődni, az előtte álló lehetőségeket kihasználni és az új helyzetekben sikeresnek, boldognak lenni, miközben hiteles és önmaga marad. Gestalt terápiás megközelítéssel dolgozom, ötvözöm a különböző tapasztalataimat, melyeket szervezeti kontextusban, változási projektekben, valamint vezetőkkel és vezetőként dolgozva és egyéni munkában szereztem.

Karrierem elején HR vezetőként és szervezetfejlesztési szakértőként 10 évet dolgoztam különböző nemzetközi vállalatokban. 2008-ban váltottam, azóta tanácsadóként foglalkozom változásvezetéssel, HR folyamatok fejlesztésével és vezetőfejlesztéssel egyéni, csoportos vagy szervezeti fókusszal. Dolgoztam vezetőként, ismerem az üzleti életet, de a külső tanácsadói szerep lehetővé teszi, hogy friss szemmel tudjak ránézni a helyzetekre. Összesen négy évet éltem, dolgoztam és tanultam külföldön, sokszor vettem részt nemzetközi projektekben, lételemem a sokszínű közeg.

Egyéni és csoportos coachként 10 éve, EAP és EAGT akkreditált Gestalt terapeutaként 5 éve dolgozom, angol nyelven is vállalok ügyfeleket.

2005-ben találkoztam a Gestalt megközelítéssel, azóta használom a szervezeti és az egyéni változások támogatásához. Az eltelt időben tanultam Gestalt megközelítésű coachingot, elvégeztem a legelismertebb nemzetközi szervezetfejlesztő képzést (International Organisation and System Development, Cleveland, USA), valamint részt vettem több izgalmas, számomra meghatározó gestaltos workshopon. Miután figyelmem egyre inkább az egyéni dilemmák felé fordult, elvégeztem a Norvég Gestalt Intézet (Norsk Gestaltinstitutt AS) négy éves Gestalt terapeuta, valamint a 1,5 éves Gestalt szupervizor képzését is. Hat éven keresztül a Magyar Gestalt Egyesület elnökségi tagja voltam, nagyon sok energiát fektettem abba, hogy a Gestalt megközelítés magas szakmai színvonalon jusson el minél több emberhez. Jelenleg tagja vagyok az alapképzés és a terápia képzés magyar tanári karának is.

Gestalt terápiás munkáimban fő fókusz, hogy hogyan tudunk teljes életet élni, félelmeinkkel, szorongásainkkal együtt vagy azok nélkül; hogyan tudunk szakítani a begyakorlott rutinjainkkal vagy épp megszeretni azokat; milyen választási lehetőségeket veszünk észre, azok alapján hogyan döntünk és hogyan tudjuk kifejezni igényeinket.

Jellemző rám, hogy komfortosan tudok lelassulni, figyelni, türelmesen várni és villámgyors megfigyeléseket tenni, együtt mozogva vagy pont ellentétként támogatva ügyfeleimet. Szeretek új utakat kipróbálni, kísérletezni, nem a fősodorban lenni. Tökéletlen vagyok, folyamatosan tanuló, másokra és a világra kíváncsi, egyetemes igazságokban kételkedő, világutazó.

Elérhetőség: juditbence@hotmail.com, +36 30 969 9272